Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 4-6 Nisan 2025 tarihleri arasında Kütahya’da 110 kulüp ve 335 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen U17 Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 98 puanla takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.
Şampiyonada takım sıralaması şu şekilde oluştu:
1. Çorum Belediyesi – 98 puan
2. Bursa Büyükşehir Belediyesi 76 puan
3. Ankara TEDAŞ Spor Kulübü – 68 puan
Şampiyonada mücadele eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçilerinden Yakup Kıcık 45 kg kategorisinde Türkiye Şampiyonu olurken, 55 kg’da Harun Kaplan 2., 48 kg’da Yusuf İltaş, 60 kg’da Yakup Çöl ve 92 kg’da Muhammet Furkan Bulut 3.’lük derecesi elde etmeyi başardı.
Ayrıca U17 Greko-Romen Türkiye Şampiyonasında Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi Utku İlbars 55 kg’da Türkiye ikincisi oldu.
“BAŞKAN AŞGIN TEBRİK ETTİ”
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’u Türkiye birinciliğine taşıyan Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü şehrimize bu gururu yaşatan Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularını ve teknik ekibi tebrik etti.
“DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”
Başkan Aşgın “Çorum Belediyesi olarak yaptığımız yatırımlar ve spora verdiğimiz desteklerle güreşin bugünü olduk, yarını daha güçlü olacağız. Yatılı Güreş Eğitim Merkezi’mizin faaliyete geçmesiyle birlikte Çorum güreşte daha büyük başarılara imza atacak, dünya çapında ülkemizi temsil edecek, dünya ve olimpiyat şampiyonlarının yetişeceği bir şehir olacaktır. Gençlerin ve sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız.” dedi.

You may also like

More in Gündem